熙熙森林·广州猫

YY 宠物医院
赛诺 动物医院
致远 动物医院
方舟 动物医院
百思 动物医院
瑞鹏 动物医院
严国平 猫专科

[猫咪摄影] 新养喵喵

大家好啊

屋企老人家话比较寂寞,想养宠物陪伴,所以就养喵喵了
前一晚喺屋企楼下抓嘅一只流浪喵(纯粹喺抓,用网……

↑岩抓翻离嘅时候,超怕人,但会食嘢了

↑早上,仲喺好怕人

↑今晚,唔太怕人了,愿意比我顺毛,仲会舔我手指www

屋企唔打算喂喵粮,每日煮喵饭比佢,结果佢唔食饭,只食鱼同煲汤猪肉渣= =

顺便问一下各位喵友,箱约40*20*20cm,大家觉得依只喵大概有几大呢?
周末带去睇兽医,检查一下冇咩大问题就放佢比佢自由活动了,到时候窗等基本都搞好了

你边度咖?养猫要搞好多野既喔。你要有心理准备呢。
    开心

看上去起码有3-4个月了吧

HAOSF149 发表于 2013-7-31 20:58
    你边度咖?养猫要搞好多野既喔。你要有心理准备呢。

广州 白云区
    身边都有唔少养喵嘅朋友,都有咨询过
    依家喵喵基本唔闹了,会自己食嘢饮水,屋企个个都好开心

sscroft 发表于 2013-7-31 22:38
    广州 白云区
    依家喵喵基本唔闹了,会自己食嘢饮水,屋企个个都好开 ...

我都想养,但我未养过,有兴趣加我QQ呢。我都有好多野想一齐沟通交流下。229321385
    开心

正常生长四个月以上。

sscroft 发表于 2013-7-31 22:38
    广州 白云区
    依家喵喵基本唔闹了,会自己食嘢饮水,屋企个个都好开 ...

我也是在白云区。我是7月28号捡到了一只流浪小猫。http://gzcat.org/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=107483&extra=page%3D1     里面有它的照片。

加油

HAOSF149 发表于 2013-8-1 00:07
    我都想养,但我未养过,有兴趣加我QQ呢。我都有好多野想一齐沟通交流下。229321385

论坛好多朋友讨论呢,可以多多问一下
    我好少有时间上网

养猫要好好心机噶~老兄~你要咩起呢头“家”啦;